El realitzador britànic Terence Davies tornarà amb el seu nou film, Sunset Song, al Festival de Cinema de Sant Sebastià, que comptarà per primera vegada en la seva història amb una pel·lícula d'animació a concurs, The Boy and The Best, del mestre de l'anime japonès Mamoru Hosoda. Ben Wheatley, Lucile Hadzihalilovic, Jean-Marie i Arnaud Larrieu, Levan Tutberidze, Philippe Lesage i Runar Runarsson són altres directors que competiran per la Concha de Oro en la 63 edició del certamen donostiarra, que se celebrarà del 18 al 26 de setembre.

Després de l'anunci el passat mes de juliol dels set films espanyols que participaran aquest any a la Secció Oficial -un fora de concurs-, el Zinemaldia va donar a conèixer ahir vuit nous títols, procedents de França, Regne Unit, Islàndia, Geòrgia, Canadà i Japó.

La sorpresa és el film de dibuixos animats de Mamoru Hosoda, sobre un solitari nen de Tòquio, Kyuta, que creua la frontera a un món imaginari on farà amistat amb una criatura sobrenatural amb la qual viurà grans aventures.

Davies, que va marxar de buit del Zinemaldia amb The Deep Blue Sea el 2011, presenta ara Sunset Song, un relat èpic i intimista sobre l'esperança, la tragèdia i l'amor a l'inici de la I Guerra Mundial. Un altre britànic, Ben Wheatley, competirà amb High-Rise, que explica com un metge que es muda de casa buscant l'anonimat, veu trontollar la seva salut mental a causa d'uns veïns molt peculiars.

El cinema francès estarà representat per Evolution, de Hadzihalilovic, i 21 Nuits avec Pattie, dels germans Larrieu, directors de El amor es un crimen perfecto.