L'artista i dissenyador serbi Filip Roca s'ha endut el primer premi professional del Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG) pel projecte Nihil Unus. La peça, que s'ha pogut veure de divendres a diumenge a la façana de la Casa Pastors, explorava "les contradiccions i diferències en el paisatge natural del territori català" i les oposava als aspectes "que ha deixat l'empremta humana".

Nihil Unus, dirigit per Roca i animat per Dusan Knezvic i Relja Cupic va ser reconegut amb el primer premi -dotat amb 12.000 euros-, en la categoria professional del festival.

D'altra banda, es va concedir el segon premi a Synethesis, peça del francès Max Coisne. El jurat estava format per experts en mapping com el director artístic del Festival de la Llum d'Amsterdam, Rogier van der Haide, o l'artista hongarès Laszlo Bordos, pioner i referent en aquesta disciplina.

També es va atorgar una Menció Especial al Col·lectiu Hypnotica de la República d'Azerbadjan pel projecte Realism and Surrealism.

A banda de la secció oficial, també hi havia dues categories no professionals, l'educativa i l'amateur, amb una secció dedicada al micromapping i amb dos premis més del públic, que va poder votar mentre durava el certamen amb una aplicació del mòbil dissenyada per a l'ocasió.

Els estudiants de primer d'ESO de l'Institut gironí Vicens Vives van ser els vencedors de la categoria educativa, enduent-se 1.000 euros en material escolar. També va destacar l'obra d'una altra escola gironina, la Domeny, que va rebre el guardó del públic.

Pel que fa a la categoria de micromapping, el premi -valorat en 500 euros- es va quedar a Catalunya i va ser per a Liquid Series/ Melancolia de Román Torre.