Ca l'Anita de Roses obre amb una mostra d'escultures inèdites de Narcís Costa

L'exposició consta de 18 peces de fusta i ferro que no s'havien exhibit mai abans a la localitat alt empordanesa

11.08.2015 | 07:15
L´artista Narcís Costa presenta a Ca l´Anita de Roses un conjunt d´escultures de fusta, ferro i ferro colat.

La sala d'exposicions Ca l'Anita de Roses va inaugurar dissabte, al vespre, l'exposició escultòrica Inèdites a Roses. Escultures de Narcís Costa, amb la qual ha estrenat també, la seva programació. La mostra consta d'un conjunt de 18 peces realitzades amb fusta, ferro i ferro colat que l'artista gironí establert al municipi alt empordanès va crear entre els anys 2005 i 2013. Totes reuneixen el tret comú de no haver estat mai exposades a aquesta localitat de la Costa Brava. L'exposició romandrà oberta al públic fins al proper dia 6 de setembre, i es podrà visitar cada dia de la setmana de sis de la tarda a nou del vespre i dissabtes i diumenge, de dotze del matí a dues del migdia.

Les 18 escultures que componen la mostra es divideixen en quatre sèries. La primera d'aquestes, "...i sobretot rínxols" (amb obres exposades a la Fundació Valvi de Girona), estableix un diàleg entre l'espectador i les formes, un joc entre la matèria i el buit. El segon apartat s'anomena Sense cap motiu aparent (Galeria Dolors Ventós de Figueres), sorgit com a conseqüència i contrapunt de l'anterior i on les escultures responen a l'exercici de treballar la peça sense cap idea preconcebuda, si més no, aparentment. Les altres dues sèries, Laberints (castell de Sant Ferran de Figueres i Fundació Valvi de Girona) i Tot fent camí (Galeria del Mas d'en Dorra de Fortià) estan molt lligades i han estat concebudes gairebé com a variació l'una de l'altra. Són escultures on l'espai tridimensional es crea a partir del moviment de la mirada del mateix espectador que ressegueix, gairebé de manera involuntària, el camí traçat.

Nascut a Girona l'any 1949, l'artista Narcís Costa resideix a l'Alt Empordà des dels anys setanta. Va iniciar la seva trajectòria artística a l'Escola Eina de Barcelona i la va consolidar a París, a l'École de Beaux Arts, on va viure 4 anys. La seva primera exposició va ser a la galeria La Gàbia de Girona, l'any 1972. A partir de la dècada dels anys vuitanta, i fins avui dia, l'escultor ha exposat periòdicament en diverses galeries, sales públiques i museus de diversos municipis de les comarques gironines. Entre les poblacions que han acollit la seva obra hi ha: Roses, Cadaqués, ?Figueres, Girona, Olot, Sant Feliu de Guíxols, Begur, Tossa de Mar, Banyoles i Anglès. També ha exhibit les seves creacions a Barcelona, Sant Boi de Llobregat o Sabadell entre altres poblacions catalanes.

Paral·lelament, Narcís Costa també ha participat en diverses edicions de la Mostra d'Art Contemporani de Garriguella, a l'ArtExpo de Barcelona i en nombroses iniciatives artístiques no només en l'àmbit català sinó també a altres espais d'arreu d'Europa com: Rhodes (Grècia), a la Universitat de Southampton i Winchester (Anglaterra) i a Cahors (França).

Algunes obres públiques es poden trobar actualment en ?ciutats com: Figueres, Roses, Castelló d'Empúries, Girona i Torrelles de Llobregat. Així mateix, ?altres treballs es troben al Museu de l'Empordà de Figueres, al Museu d'Art de Girona, a la Diputació de Girona, al Consell Comarcal del Gironès, a l'Ajuntament i al ?Teatre Municipal de Roses i a nombroses col·leccions particulars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema