Els experts diuen que els divorciats mai han estat excomunicats

Asseguren que les paraules papals han servit per fer "visible" la doctrina tradicional de l'Església

10.08.2015 | 07:30
El papa Francesc durant el rés de l´Àngelus dominical.

Les paraules del papa Francesc, destacant que els divorciats catòlics que es tornen a casar sense tenir la nul·litat del seu matrimoni anterior no estan excomunicats -apartats de l'Església-, han servit per "visibilitzar" la doctrina tradicional de l'Església, que mai ha dit el contrari. Ho recorden així diversos experts, que opinen que s'ha donat massa transcendència a unes paraules pronunciades de cara al Sínode de la Família previst per a l'octubre de 2015, i que no suposen "cap transformació profunda o revolució en les estructures de la jerarquia eclesiàstica". Així, el teòleg i director de la Càtedra de Teologia i Ciències de les Religions de la Universitat Carlos III, Juan José Tamayo, ressalta que "no és cap novetat".
També el pare Àngel, president de Missatgers de la Pau, diu que les reflexions de Francesc són de "sentit comú", ja que molts divorciats segueixen creient en Déu amb el desig de romandre a l'Església i, en canvi, se'ls ha tractat "com excomunicats". Una opinió que comparteix el president del Fòrum de la Família, Mariano Calabuig, qui assegura que el missatge del Papa "no és cap novetat" i que el que cal fer amb els divorciats és "tractar-los amb molt afecte a ells i als seus fills, que són els que més pateixen la situació". Des de l'Associació de Pares i Mares Separats en Acció (Pamac) es comparteix l'opinió de Francesc especialment en matèria de menors en haver-los assenyalat l'Església com "els més perjudicats" en els divorcis.
D'altra banda, el pontífex, ahir després del rés de l'Àngelus dominical, va recordar el setantè aniversari del bombardeig nuclear contra les ciutats japoneses d'Hiroshima i Nagasaki, un fet que constitueix "una perenne crida" a la humanitat perquè repudiï la guerra i acabi amb aquestes armes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema