El papa Francesc ha decidit instituir a l'Església Catòlica la «Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació», que se celebrarà a partir d'aquest any tots els 1 de setembre, tal com ja fa l'Església Ortodoxa, segons va informar ahir la Santa Seu en un comunicat.

El pontífex ha transmès la seva decisió en una carta enviada al president del Pontifici Consell Justícia i Pau, el cardenal Peter Kodwo Appiah Turkson, i al president del Pontifici Consell per a la Promoció de la Unitat dels Cristians, el cardenal Kurt Koch. En la missiva, Jorge Bergoglio va explicar que la iniciativa respon a la seva preocupació compartida amb el patriarca Ecumènic Bartomeu I pel futur de la creació i va subratllar que celebrar aquesta jornada el mateix dia en què ja ho fa l'Església Ortodoxa és un signe que testimonia la «creixent comunió amb els germans ortodoxos».

«Vivim en un temps en què tots els cristians afrontem idèntics i importants reptes, i als que hem de donar respostes comuns si volem ser més creïbles i eficaces», ha afirmat el pontífex.