Poblet rep la primera part de la donació de l'arxiu de Paul Preston

El Palau de l'Abat ja compta amb una tercera part dels del fons de documents que l'hispanista ha cedit i que es completarà a finals d'any

11.08.2015 | 07:15
Paul?Preston ha donat una bona part del seu arxiu al Monestir.

El Monestir de Poblet va rebre ahir la primera part de la donació que ha fet l'hispanista i catedràtic d'història contemporània espanyola de la London School of Economics, Paul Preston, al seu arxiu i que suposa al voltant d'una tercera part del total. El material que ha arribat consta de 101 caixes, del total de 800 o 900 de la donació en funció del volum de llibres que continguin, que Preston farà fins a final d'any i que es dipositaran al Palau de l'Abat de Poblet.
Al Palau de l'Abat es troba l'Arxiu Tarradellas, l'Arxiu de la Casa Ducal de Medinaceli a Catalunya i 53 donacions més de persones coetànies a l'expresident de la Generalitat Josep Tarradellas.
Montserrat Catalán, directora de l'arxiu Montserrat Tarradellas i Macià va explicar ahir que la donació obeeix a una decisió personal de Preston d'aquest any en considerar l'historiador que el Monestir de Poblet «és un lloc segur per deixar la donació del seu fons documental de correspondència biogràfica i creure que no es farà un mal ús d'aquesta documentació».
Parafrasejant a Tarradellas, Catalán va dir que «només a través de la constància escrita es podran evitar els errors que es van cometre». La directora va qualificar la documentació de «molt significativa per a l'estudi de la República, la Guerra Civil, l'exili, el franquisme i la transició».
El catedràtic Paul Preston és director del Cañada Blanch Centre for Contemporary Spanish Studies i director del departament d'International History de la London School of Economics. Ha dedicat la seva vida professional a l'estudi de la història hispànica contemporània. És autor d'un bon nombre d'obres sobre la Guerra Civil, la revolució i biografies relacionades amb la dictadura i transició democràtica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema