Snoopy, el gos més filosòfic, lliure i irreverent, creat pel dibuixant nord-americà Charles Schultz, compleix 65 anys, una efemèride que celebrarà aquest any en gran perquè la seva imatge serà portada al cinema en 3D, juntament amb la resta dels seus amics, Carlitos, Lucy o Linus, els Peanuts. Carlitos y Snoopy: la película de peanuts és el títol d'aquesta nova producció fruit de la imaginació de Charles M. Schulz i del director Steve Martino, que arribarà a les pantalles espanyoles el proper 25 de desembre.

Carlitos, en anglès Charlie Brown, va néixer el 2 d'octubre de 1950 i dies després van arribar Snoopy i la resta de la tira còmica més icònica i reflexiva dels Estats Units. No obstant això, segons el perfil a Twitter de Peanuts ahir, 10 d'agost, és quan el personatge de Snoopy va complir els 65 anys, perquè així ho demostra una tira còmica en què Carlitos, Charlie Brown i Lucy sorprenen el petit Snoopy amb un pastís de aniversari, un 10 agost 1968.

Així és que aquest any la colla està de feliç aniversari, tant pel petit gosset com per la publicació de la tira còmica, i la celebració serà amb una imatge renovada de tots els personatges, especialment de Snoopy, en la nova cinta de 20th Century Fox.

El personatge de Snoopy és un gosset imitació de beagle, blanc i negre, que s'ha convertit en un objecte de culte a gairebé tot el món, des de Califòrnia, on té un museu, passant per tot Europa o Singapur -amb un restaurant temàtic basat en Peanuts- Japó, Taiwan o Hong Kong, on hi ha diverses botigues de col·leccionistes.

Un èxit mundial

Les tires còmiques de Snoopy (que en anglès significa tafaner o curiós) s'han publicat als diaris de pràcticament tot el món, estan traduïdes a 26 idiomes i han arribat a la xifra de més de 355 milions de lectors joves i adults. «El món de Carlitos i Snoopy és un microcosmos, una petita comèdia humana vàlida tant per al lector innocent com per al sofisticat», assegura l'escriptor i semiòtic italià Umberto Eco d'aquests personatges que van néixer de la mà, el talent i el cor de Schulz i que es van convertir ràpidament en el «pepito grillo» de la societat nord-americana, plena d'herois i, per tant, de la resta del món en els anys 60 i fins avui en dia.

Els protagonistes principals de les tires són Carlitos, el nen capgròs de sis anys, que va vestit amb una samarreta amb una franja de rombes negres, és lúcid, bó, imperfecte i perdedor, i el seu gos Snoopy, un filòsof existencialista, poètic, irreverent, lliure i que dorm sobre de la seva caseta.

A Carlitos i Snoopy els acompanyen la resta dels peanuts (cacauet en anglès i terme amb el qual es denominava als nens petits), Linus, la Sally, Lucy, Patty, Schoroeder, el superdotat pianista, amant de Beethoven, o l'ocell Woodstock (Emilio en la versió en castellà).