El Clínic realitza amb èxit dos trasplantaments de ronyó amb cirurgia robòtica

12.08.2015 | 07:35

L'hospital Clínic ha realitzat dos trasplantaments renals mitjançant tècniques mínimament invasives que no han fet necessària cirurgia oberta, segons ha informat aquest centre sanitari, que l'any que ve té previst efectuar el 40% dels trasplantaments de ronyó amb aquesta tecnologia.
Els dos trasplantaments, de donant viu, els ha dut a terme en l'últim mes l'equip que lidera el doctor Antonio Alcaraz, cap del Servei d'Urologia del Clínic, i tant l'extracció com el posterior implant de l'òrgan s'ha fet amb tècniques mínimament invasives. Des del Clínic es va assenyalar ahir que l'extracció dels ronyons es va dur a terme mitjançant una nefrectomia transvaginal, és a dir, a través de la vagina de les donants, i que l'implant de l'òrgan en el receptor es va fer mitjançant cirurgia robòtica, amb el robot Da Vinci.
L'equip del doctor Alcaraz, que ha desenvolupat la tècnica, ha realitzat ja més de 100 intervencions d'aquest tipus, i aquesta cirurgia evita les cicatrius externes, disminueix el dolor postoperatori i requereix d'una estada hospitalària de 48 hores amb prou feines.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema