Falten poques setmanes perquè els amants del cinema d'Álex de la Iglesia puguin veure al Festival de Sant Sebastià la seva última pel·lícula, Mi gran noche, però mentre arriba el moment, el primer tràiler publicat ahir mostra un Mario Casas ros i sexy, i el cantant Raphael armat i venjatiu. Les imatges promocionals es poden veure des d'ahir a la web de RTVE, productora de la cinta, se centren en l'enregistrament, en ple estiu, l'especial de la nit de Cap d'Any de l'any que ve.

La pel·lícula esdevé una paròdia del mateix Raphael, qui interpreta Alphonso, un reconegut cantant melòdic que es troba en hores baixes i que farà tot el possible per aconseguir la màxima audiència en la seva actuació. No obstant això, el veterà artista veurà com el seu somni es veurà en perill, perquè la televisió ha compromès el minut d'or de l'audiència amb un jove i provocatiu cantant modern, Adanne (Casas), al qual està disposat a fastiguejar amb els mitjans que calgui.

Entremig, es veu com Jose (Pepón Nieto) un ciutadà que es troba a l'atur, és enviat per una ETT a treballar en la gravació del programa, amb un altre bon grapat de persones. Altres figurants, com ell, han estat una setmana i mitja tancats dia i nit, suant desesperats mentre fan veure que riuen, festejant la falsa vinguda de l'any nou tantes vegades com els ho demana el regidor.

Les «Perlas» del festival

Pel·lícules premiades en els festivals de Cannes, Berlín i Sundance, a més d'altres que passaran per Venècia, formen part de la secció «Perlas» del 76 Festival de Cinema de Sant Sebastià, que projectarà els últims treballs de Woody Allen, Nanni Moretti, Jia Zhang-Ke, Kore-Eda i Denis Villeneuve. Només Irrational Man, el film sobre un turmentat professor que Woody Allen va portar a Cannes, es presentarà fora de concurs en aquesta secció, en què tretze títols competiran pel Premi del Públic.

D'aquesta manera, ña cinta que va guanyar l'"s d'Or en l'última Berlinale, la iraniana Taxi Teheran, de Jafar Panahi, és una de les cintes seleccionades per aquesta edició del certamen, que ha programat també El clan, de Pablo Trapero , un thriller basat en fets reals ocorreguts en l'Argentina dels anys 80 i dos films que concorreran el proper mes de setembre a Venècia: Anomalisa, de Charlie Kaufman i Duke Johnson, i Black Mass, de Scott Cooper.