Un any després de la seva mort, el llegat de l'emblemàtica actriu Lauren Bacall continua vigent mentre que les seves pertinences troben comprador en subhastes i el seu apartament de Manhattan, a Mogui York, on l'artista va viure més de 30 anys, té un nou propietari. Bacall va morir el 12 d'agost de 2014, amb 89 anys, després de patir un vessament cerebral un dia després del suïcidi del seu col·lega Robin Williams, que va eclipsar el comiat d'una dona amb un associat sempre, inevitablement, al de Humphrey Bogart.

Nascuda el 16 de setembre de 1924 al Bronx (Nova York) amb el nom de Betty Joan Perske, va perseguir el somni de dedicar-se a la interpretació després d'un primer impuls de ser periodista, i amb el seu debut el 1944 a Tener y no tener es va convertir en una estrella. Tenia 19 anys i aquell film va ser el primer dels seus treballs amb Bogart, amb qui es va casar en un ranxo a Ohio al maig de 1945.

Herència multimilionària

En un testament escrit al setembre de 2013, l'actriu va deixar als seus tres fills una herència multimilionària i una petició que mantinguessin en privat certes cartes, diaris i objectes personals. Després de posar en un lloc segur els records més preuats de la seva mare, els hereus van treure a subhasta la resta dels béns acumulats per Bacall durant dècades i guardats en el seu apartament novaiorquès, el mateix que compartia amb la seva gosseta Sophie.

La licitació va tenir lloc els dies 31 març i 1 d'abril d'aquest any organitzada per la casa de subhastes Bonhams, a Nova York, i en ella es van recaptar 5 milions de dòlars per la venda de 740 objectes de la intèrpret, entre ells joies, escultures i obres d'art. Els fills, dipositaris dels ingressos derivats de la subhasta, també es van desprendre de l'ampli apartament de Bacall al mític edifici Dakota, a Manhattan, el mateix on va viure i va morir John Lennon i on Roman Polanski va rodar La semilla del diablo. Va ser allà on l'actriu va morir.