El conjunt arqueològic de la ciutat ibera d'Ullastret (Baix Empordà) ja té audioguia i amb la locució de l'arqueòleg Gabriel de Prado, especialista en època ibera i coordinador del jaciment. El servei està disponible en català, castellà, anglès, alemany i francès i s'ofereix gratuïtament amb l'entrada al recinte arqueològic, segons va informar ahir el departament de Cultura de la Generalitat.

Amb aquest nou element interpretatiu, els visitants poden entendre la dimensió del conjunt arqueològic d'Ullastret, considerat la ciutat més gran de tota la cultura ibera dins i fora de Catalunya. Amb l'audioguia, es divulguen al gran públic, per primera vegada, alguns dels resultats més destacats de la recerca arqueològica duta a terme els darrers anys al jaciment, que han ampliat i canviat profundament la concepció que es tenia fins ara de la ciutat ibera d'Ullastret.

Amb un total de 12 punts de locució al jaciment i 6 punts al museu monogràfic, el passeig està pensat com una visita guiada que cada visitant podrà fer de forma autònoma i lliure. Locutada per l'arqueòleg Gabriel de Prado, especialista l'història de l'època ibera i coordinador del jaciment d'Ullastret, l'audioguia es concep com una entrevista en què una narradora va preguntant a l'arqueòleg, al llarg del recorregut, sobre el jaciment, la cultura ibera en general i sobre la vida quotidiana dels seus habitants.

L'audició s'ha formulat amb un llenguatge atractiu i lúdic perquè arribi a tots els públics i connecti el visitant no especialitzat amb el jaciment, i li transmeti la seva significació i la importància de la feina dels arqueòlegs en aquest espai històric.