El nou local dels Adrià tindrà 35 empleats per 32 comensals

Albert Adrià afirma que l'establiment, que es dirà Enigma, analitzarà l'acte del menjar i la seva evolució

17.08.2015 | 07:23

Enigma, el nou restaurant que els germans Albert i Ferran Adrià obriran al febrer al Paral·lel barceloní, i que esperen que sigui «la cirereta del pastís del grup», analitzarà l'acte del menjar i com l'evolució ha portat l'home a fer-ho de la manera que ho fa avui dia.
Albert Adrià va explicar ahir a Efe que creuen que aquest nou establiment serà, «salvant les distàncies, el temps, la gent, l'equip, i la localització, que és diferent», molt semblant a El Bulli, «encara que tindrà un estil propi».
Segons el xef, la proposta més important d'Enigma no és el que menjaràs, «sinó com menjaràs», i que per això estaran sis mesos treballant en aquesta idea. Potser «anem cap enrere per veure com menjava l'home al principi, com va evolucionar i com cuinava, sense preocupar-nos tant d'avantguardes o de tècniques».
Al restaurant, les obres del qual comencen al setembre amb una inversió d'1,5 milions, treballaran 35 persones, però només 32 comensals hi podran menjar cada dia, encara que el local pot acollir-ne moltíssims més.
També al setembre, i amb vista a l'obertura d'Enigma, els germans Adrià posaran en marxa a la mateixa zona El Taller, que recollirà el testimoni del taller d'El Bulli, un espai de feina on s'aglutinaran tots els restaurants per assessorar-se ells mateixos i treballar en noves receptes, nous plats, amb més comoditat i per poder créixer més tots com a grup.
Albert Adrià va anunciar també algunes novetats a Tickets, el local fins ara més emblemàtic dels cinc que tenen en aquesta zona de Barcelona, que ja es coneix com el barri dels Adrià i que, segons el xef, «és tot un fenomen, perquè hi treballen 50 persones i cada dia va al cent per cent». A Tickets, va dir Albert Adrià, a més de la màgia dels plats s'introduirà «un altre tipus de màgia, perquè amb l'Estrella Michelin ens hem convertit en massa seriosos».
Segons va explicar, ja s'està treballant amb un mag que està ensenyant al personal alguns trucs perquè en un moment donat puguin fer una mica de màgia imperceptible, gairebé «sense que te n'adonis, i gens invasiva».
Aquest establiment té dos mesos de llista d'espera, i el sistema de reserves es col·lapsa tots els dies a mitjanit, perquè a partir de les dotze s'ofereixen 90 cadires que s'acaben al cap de pocs minuts.
Albert Adrià va reconèixer que el premi que li van concedir fa uns mesos com a millor pastisser del món l'entén com un reconeixement a 22 anys de dedicació. Es defineix ara com el coordinador de tots els plats i l'encarregat de llançar idees amb la resta de l'equip, i assegura que per a aquest treball «tot es redueix a llevar-se al matí i ser feliç amb allò que fas, perquè això ho transmets a l'equip».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema