Crec que és de dignitat dedicar un article al Cronista Oficial de la meva ciutat per diversos motius. Primerament, pels anys que fa que a través dels seus articles ens està delectant, als gironins i no gironins que en som seguidors. Amb ells hem conegut part de la història de la nostra ciutat, els costums, els personatges, la vida de les persones, les botigues, la indústria, el dia a dia i tot el que li ha reportat els seus estudis i la seva vivència personal aconseguida amb la sort d'haver viscut tants anys i molts d'ells al cor del nostre estimat Barri Vell de Girona, al carrer de Santa Clara.

Per això he cregut que era de justícia, ara que som en ple mes d'estiu, que gaudeix de les merescudes vacances d'aquest diari, que a més al juliol va ser Sant Enric, el seu sant. I donat que el passat mes de juny va ser guardonat amb el premi Joan Saqués i Roca. Premi Valvi 2015, que distingeix una trajectòria reconeguda en el camp de la preservació i difusió del patrimoni cultural i artístic de les comarques gironines. En l'acte de lliurament del mateix la seva figura va ser glosada extraordinàriament per l'exalcalde Joaquim Nadal i Farreras.

Per això penso que ara li tocava a vostè que algú, encara que fos en veu baixa, li donés les gràcies per tants anys d'articles, per tants anys d'informacions, per acostar-nos tantes vivències pròpies o trobades en informacions de la nostra història.

Per la seva respectuosa escriptura hi han passat moltes persones, entitats, empreses, col·lectius, famílies i més, jo puc dir a nivell personal que també vaig tenir la gran sort de ser honorada personalment per la seva ploma en treure el meu primer llibre La Girona que jo estimo, pel que ha estat la meva, i la del meu germà, raó de viure i dedicat als meus pares i a la Granja Mora.

Penso que es maco arribar al llindar alt de la vida amb capacitat per poder escriure i transmetre a través de la teva ploma tot el que la vida t'ha ensenyat, el que has après i el que has trobat, perquè la història es troba i s'escriu buscant i això es el que ens ha transmès amb tants anys d'articles en aquest diari que afanosament anem trobant cada setmana.

Senyor Mirambell, gràcies per la seva assiduïtat d'escriure'ns cada diumenge, enhorabona per el premi Valvi 2015, desitjar-li que estigui passant unes bones vacances. Nosaltres l'estem esperant.