L 'home del temps ens ha dit que és un estiu xafogós. La gent es queixa perquè va "carregada". Però metereologia a part, mai havia vist un estiu tan intervingut per l´art. No hi ha cartells de polítics penjats a les faroles, sinó un devesall de cares de músics o cantants, de conjunts, que omplen els capvespres del nostre litoral i que semblen tenir, pel que refereix a la premsa, un èxit que arranca emocions, a totes les edats, i que és absorbida com una teràpia d' entusiasme.

Cal citar, com si es tractés d'una cura d'Art, una immersió de bellesa, els concerts nocturns que s'han celebrat a la Basílica de la Montserrat, els impromptus d'orgue i la virtuositat de la veu humana, ben bé com una revelació de la natura a horitzons divins. També he llegit a La Vanguardia, si no ho he entès malament, una intervenció económica i científica d'una gran empresa digital, amb l'intent, a través de la robótica, d'arribar a una supervivència sense límit del ser humà.

Un servidor, que recorda les dificultats de les seves matemàtiques escolars, i per aquest motiu no entén que es pugui obtenir, per via digital, allò que es nega a Déu per via de creació. I que s'oblidi tan fàcilment que la característica del ser humà és la llibertat, i que la llibertat és una realitat que va més enllà de les neurones. És de l'esperit. I a ran de terra, aquest estiu musical, també hi anoto la sorda lluita política, on, enmig de les rectes intencions, el marasme de l'odi i l'engany que a la llarga ens fan incapaços d'arrancar del cor humà ni tan sols tres notes d'harmonia.

Però també he vist el Poble, el poble festiu de les sardanes i de les Festes Majors i les cassoles i anar a l'Ofici Solemne de la parròquia, i preparar-se per celebrar la veritat dogmàtica més a prop , la que, en el fons està cercant els savis digitals, i els avis de la Residència de Les Vetes, esperant el goig i la certesa de la més humana de les Festes, la d'avui, en què la Mare de Déu fou assumpta al Cel en Cos i Ànima, anticipi de la nostra vocació a la vida eterna.

Bon Sant a totes les Maries.