fets i fe

entre el xàfec i el sol

17.08.2015 | 07:23
entre el xàfec i el sol
entre el xàfec i el sol

L 'home del temps ens ha dit que és un estiu xafogós. La gent es queixa perquè va "carregada". Però metereologia a part, mai havia vist un estiu tan intervingut per l´art. No hi ha cartells de polítics penjats a les faroles, sinó un devesall de cares de músics o cantants, de conjunts, que omplen els capvespres del nostre litoral i que semblen tenir, pel que refereix a la premsa, un èxit que arranca emocions, a totes les edats, i que és absorbida com una teràpia d' entusiasme.
Cal citar, com si es tractés d'una cura d'Art, una immersió de bellesa, els concerts nocturns que s'han celebrat a la Basílica de la Montserrat, els impromptus d'orgue i la virtuositat de la veu humana, ben bé com una revelació de la natura a horitzons divins. També he llegit a La Vanguardia, si no ho he entès malament, una intervenció económica i científica d'una gran empresa digital, amb l'intent, a través de la robótica, d'arribar a una supervivència sense límit del ser humà.
Un servidor, que recorda les dificultats de les seves matemàtiques escolars, i per aquest motiu no entén que es pugui obtenir, per via digital, allò que es nega a Déu per via de creació. I que s'oblidi tan fàcilment que la característica del ser humà és la llibertat, i que la llibertat és una realitat que va més enllà de les neurones. És de l'esperit. I a ran de terra, aquest estiu musical, també hi anoto la sorda lluita política, on, enmig de les rectes intencions, el marasme de l'odi i l'engany que a la llarga ens fan incapaços d'arrancar del cor humà ni tan sols tres notes d'harmonia.
Però també he vist el Poble, el poble festiu de les sardanes i de les Festes Majors i les cassoles i anar a l'Ofici Solemne de la parròquia, i preparar-se per celebrar la veritat dogmàtica més a prop , la que, en el fons està cercant els savis digitals, i els avis de la Residència de Les Vetes, esperant el goig i la certesa de la més humana de les Festes, la d'avui, en què la Mare de Déu fou assumpta al Cel en Cos i Ànima, anticipi de la nostra vocació a la vida eterna.
Bon Sant a totes les Maries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

El virus de la sida va passar del Carib a Nova York en la dècada dels 70, segons un estudi

El virus de la immunodeficiència humana de tipus 1 (VIH-1), el més comú fora...

Detinguda al Pakistan la nena afganesa del retrat de «National Geographic»

Detinguda al Pakistan la nena afganesa del retrat de «National Geographic»

Sharbat Gula, que viu en un camp de refugiats, ha estat acusada de suborn i falsedat documental...

Un error informàtic podria haver causat la caiguda de l´«Schiaparelli»

Un error informàtic podria haver causat la caiguda de l´«Schiaparelli»

Un article publicat a la «Nature» apunta que el mòdul es va estavellar per un problema en els...

La companyia teatral La Virgueria guanya el desè premi Quim Masó

La companyia teatral La Virgueria guanya el desè premi Quim Masó

L'obra «Medusa» s'estrenarà a Temporada Alta i al Teatre Nacional

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema