El Palau de Buckingham acollirà una exposició fotogràfica de la reina Elisabet II el proper mes de setembre per celebrar el 63è aniversari del seu mandat, data en què es convertirà en la monarca que més anys ha regnat al Regne Unit.

Amb aquesta mostra es commemora que el 9 de setembre la cap de l'Estat britànic sobrepassarà la marca registrada per la seva rebesàvia, la reina Victòria.

La Royal Collection Trust, organització que gestiona el patrimoni de la família reial, va anunciar que hi haurà una exposició especial a l'aire lliure a la residència londinenca de la monarca, així com altres de simultànies al castell de Windsor i al Palau de Holyroodhouse, a partir d'aquesta data.

L'exposició, titulada Long To Reign Over Us («Que regni molts anys!»), frase extreta de l'himne nacional God Save The Queen, inclourà imatges i retrats d'Elisabet?II des del 1952 fins als nostres dies, així com imatges informals d'ella amb la seva família. Un retrat en blanc i negre, realitzat per la fotògrafa britànica Dorothy Wilding al febrer del 1952, és la imatge més antiga de la mostra, que va ser presa tot just tres setmanes després que la princesa Elisabet es convertís en reina.

En contrast, la imatge més recent es va captar en la desfilada de l'orde de cavalleria més antiga del Regne Unit, coneguda com Order Of the Garter, i hi apareix la monarca somrient vestida amb la capa típica i liderant l'acte.

Una jove Elisabet II protagonitza una altra de les captures, en la qual apareix de perfil, vestida amb un vestit fosc que deixa les espatlles al descobert i lluint un collaret de diamants. Entre les imatges commemoratives destaquen el retrat que el fotògraf Cecil Beaton va fer a la reina el 1953 el dia de la seva coronació; una fotografia d'Elisabet II a la finca de Balmoral vestida amb la túnica de l'orde de Thistle (2010); i una captura on sosté les regnes de dos dels seus poltres blancs (2006).

Les exposició de Buckingham es podrà visitar fins al proper 27 de setembre, data en què finalitza l'obertura d'estiu del palau; fins al 5 de gener al castell de Windsor, i fins al 28 del mateix mes al Palau de Holyroodhouse.