L'home és responsable d'establir 13.000 espècies vegetals

20.08.2015 | 07:24

Un equip internacional d'investigadors, amb participació espanyola, ha analitzat els catàlegs de flora de 481 àrees continentals i 362 illes, i ha conclòs que l'ésser humà hauria estat el responsable d'establir unes 13.000 espècies vegetals a tot el planeta.
Els resultats d'aquesta investigació es publiquen a la revista Nature i aporten per primera vegada una visió global de la capacitat de naturalització (establiment) i la distribució de les plantes fora de les seves àrees natives. L'estudi estadístic s'ha dut a terme emprant les dades d'espècies de plantes «naturalitzades» (establertes).
D'aquesta manera,els investigadors han analitzat els catàlegs florístics de 481 àrees continentals i 362 illes, i han avaluat per a cada espècie i cada territori si les seves poblacions són natives o exòtiques, va informar ahir el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) en una nota de premsa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema