L'exposició Enric Marquès: la col·lecció de l'artista (1948-1989), que es pot veure fins aquest proper diumenge 23 d'agost, a la Casa Pastors de Girona, ha rebut a hores d'ara la visita de més de vint-i-cinc mil persones, segons va informar ahir en un comunicat l'Ajuntament de Girona.

Aquesta exposició, que es va -inaugurar el passat mes d'abril, proposa un recorregut amb obres que van des dels seus primers passos com a pintor -el 1948- fins a les obres que va presentar a la seva última exposició -el 1989. Gràcies a aquesta exposició, molt gironins s'han pogut retrobar amb un pintor que va deixar una gran empremta humana i artística.

La mostra també ha suposat una oportunitat per a moltes persones que no havien pogut veure àmpliament exposada l'obra de Marquès des que l'artista va morir el 1994 i ha estat alhora un descobriment per a molts turistes que visiten el Barri Vell de Girona i entren a la Casa Pastors.

La col·lecció exposada és una petita part del dipòsit d'obres de Marquès que la seva vídua ha cedit a l'Ajuntament de Girona per tal de conservar i difondre el llegat de l'artista, després de la catalogació i restauració de les més de 800 obres, una actuació que es va iniciar a principis de 2015.

Molt aviat a Llagostera

Segons el mateix comunicat, l'Ajuntament de Llagostera està preparant una adaptació de la mostra per presentar-la al municipi gironí aquesta tardor. En aquesta proposta llagosterenca es farà èmfasi en aquelles pintures i dibuixos que Marquès va dedicar a paisatges, temes i gent de la vila, on el pintor que havia nascut al veïnat de la Rodona de Santa Eugènia de Ter va viure durant les últimes dècades de la seva vida, després de la seva estada a París.