Pengen a internet dades d'un web per a infidels

Uns 300.000 catalans podrien ser usuaris del portal Ashley Madison

24.08.2015 | 07:16
Publicitat del portal de contactes que busca parella a homes casats.

Un grup de pirates informàtics va penjar a internet un arxiu que presumptament conté dades personals i financeres d'usuaris del portal Ashley Madison, que busca parella a persones casades que volen tenir una relació extramatrimonial. El passat 20 de juliol, l'empresa va admetre haver estat víctima d'un atac informàtic que va posar en perill la confidencialitat dels seus prop de 37 milions d'usuaris, dels quals 300.000 podrien ser catalans, i diversos portals tecnològics van publicar ahir que el presumpte arxiu amb les dades ja està disponible per descarregar-se a internet.

Segons el web Ars Technica, es tracta d'un arxiu BitTorrent que conté 9,7 gigabytes de dades robades, entre les quals hi ha adreces de correu electrònic, perfils amb l'altura i pes dels usuaris, adreces postals i informació relativa a les transaccions efectuades amb targetes de crèdit. A més, també es van incloure dades robades del portal Established Men, que posa en contacte dones amb homes adinerats i que és propietat de la mateixa empresa que posseeix Ashley Madison, Avid Life Media. Poc després que els mitjans tecnològics publiquessin la notícia d'ahir, Avid Life Media va emetre un comunicat en el qual va indicar que el ciberatac va ser «un acte delictiu» i va assegurar que dedicarà molts recursos a mitigar els danys.

Arxivat a la web fosca

Les dades referents als clients del portal per a infidels es van penjar en un primer moment a la «web fosca», una part d'internet a la qual no es pot accedir a través dels cercadors convencionals i que només es pot veure amb un navegador especial. Posteriorment, el grup de pirates informàtics autobatejat com Impact Team va penjar l'arxiu disponible per a tots els usuaris a un BitTorrent.

«Ara tothom pot veure les seves dades (d'Ashley Madison). Recorda que aquest portal és una estafa amb milers de perfils falsos de dones», va indicar Impact Team en penjar la informació robada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema