El compositor Josep Cassú i Serra ha estat nomenat guanyador del Premi Grandalla d'Argent, de l'Agrupació Sardanista La Grandalla d'Encamp, per tota una vida dedicada a la composició de diversos estils musicals.

El Premi Grandalla el concedeix la Junta directiva de l'Agrupació Sardanista La Grandalla d'Encamp (Andorra) des del 1991. La designació dels guanyadors correspon al debat intern de la Junta de l'Agrupació, qui busca guardonar aquelles persones o entitats que han treballat per la sardana i el país.

El lliurament del Premi serà el proper dissabte, 5 de setembre, en el marc del sopar de gala del 28è Aplec de la sardana d'Encamp, a la Sala del Complex.

informació de les colles

El mes de juliol va acabar la fase de Repesca dels campionats de Catalunya. Així, la categoria Gran ha tingut els concursos de Calella (20 de juny) i Vic (11 de juliol), en què 7 colles han lluitat per aconseguir 3 places a la Final A. Després dels resultats, les 3 primeres rotllanes classificades són Violetes del Bosc, de Barcelona; Mans Amigues, de Cassà de la Selva i Mirant al Cel, de Sabadell. Aquestes colles ascendeixen per competir pel títol d'aquesta temporada contra les 3 formacions que ja estaven classificades previament: Mare Nostrum, de Barcelona, i actual campiona; Tarragona Dansa, de Tarragona i Xàldiga, de Barcelona.

El primer concurs de la Final A per a aquestes colles serà el diumenge 13 de setembre, a Tarragona, a les 6 de la tarda. Després hi haurà les cites de la Catedral de Barcelona (20 de setembre, a les 11 del matí); Girona (diumenge 1 de novembre, a les 11 del matí) i Balaguer (8 de novembre, a les 12 del migdia.). Després d'aquestes quatre jornades tindrem la colla campiona de la temporada 2015, just l'any en què la colla Violetes del Bosc ha tornat a la màxima competició després d'un any d'aturada. D'aquí que hagi hagut de ballar la repesca, perquè va començar des de la categoria inferior.

Pel que fa a les colles veteranes, han disputat també dos concursos de repesca. El primer ha estat a Cardedeu (21 de juny) i va finalitzar a Vilanova i la Geltrú, el dissabte 18 de juliol. Després dels resultats, s'han classificat per a la Final A les colles Toc de Dansa, de Tarragona; Ressò, de Sabadell i Joventut Sardanista, de Puig-reig.

Aquestes rotllanes s'afegeixen a Sabadell, de Sabadell i Roques Blaves, d'Esparreguera. Entre elles es disputarà el títol de campiona 2015. Serà a través dels concursos de Sitges (20 de setembre, a les 6 de la tarda.), Cornellà de Llobregat (4 d'octubre, a les 2/4 de 12 del migdia) i Terrassa (18 d'octubre, a 2/4 de 12 del migdia).

11 de setembre

Comuniquem que pel dia 11 de setembre a les 4 de la tarda un gran grup de sardanistes i músics de cobla de tots els punts de Catalunya vinculats a colles i aplecs, han organitzat una ballada de sardanes davant l'Auditori de Barcelona, al Tram 115 de la Via Catalana. La Cobla per la Independència tocarà cinc sardanes independentistes.

Tots els que hi vulgueu participar s'hauran d'apuntar al tram 115 i si ja està ple, al 114 o al 116. Si ja esteu inscrits a un altre tram, podeu modificar-ho des de la web de l'Assemblea i apuntar-vos en aquest tram.Si veniu en autocar i us queda lluny, recordeu que podeu agafar el transport públic.

L'objectiu és doble: En primer lloc aglutinar el màxim nombre de persones vinculades al món de la sardana en el mateix tram per caminar tots junts cap a la independència i en segon lloc donar visibilitat a la sardana com a element fonamental de la nostra cultura. Ja s'ha fet saber aquesta iniciativa als organitzadors de la Via i també s'ha demanat suport als responsables de L'Auditori.