Treballar moltes hores augmenta el risc de patir una embòlia cerebral

24.08.2015 | 07:16

Les llargues jornades laborals suposen un greu perill per a la salut i podrien augmentar el risc de patir una embòlia cerebral, segons una investigació difosa ahir per la revista científica The Lancet. Els investigadors van descobrir -a partir de les dades de més de 500.000 persones d'Estats Units, Europa i Austràlia- que aquells que treballen més hores tenien més risc de patir una embòlia o un atac de cor.
Els científics van prendre com a referència una jornada laboral mitjana d'entre 35 i 40 hores setmanals per comprovar com afectava l'augment d'hores de treball al risc de malalties cardiovasculars. Així, van comprovar com en una jornada laboral de 41 a 48 hores setmanals el risc associat s'incrementava en un 10%; mentre que treballar de 49 a 54 hores a la setmana augmentava el perill fins al 27%; i fer més de 55 hores suposava multiplicar el perill per tres. Els científics van emprar la metaanàlisi per creuar les dades de 25 estudis, localitzant així tendències que s'haguessin pogut passar per alt en les investigacions prèvies.
Un cop establerta la relació, els científics han d'aclarir perquè les llargues jornades laborals tenen un impacte en aquest tipus d'afeccions; els autors van apuntar que altres causes com l'estrès, la vida sedentària i l'alcohol podrien estar relacionades. Turquia és el país on les jornades laborals són més llargues amb el 43% de la població treballant més de 50 hores setmanals, en contrast amb Holanda, on aquesta disminueix en proporció fins a l'1%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema