El Festival de Torroella de Montgrí va tancar dijous al vespre la seva 35a edició amb una ocupació mitjana per espectacle del 88,5% i 9.939 espectadors. El punt final del certamen el va posar l'espectacle L'Esperit d'Armènia a càrrec de Jordi Savall i el seu grup Hespèrion XXI. La directora del festival, Montse Faura, va valorar ahir positivament la resposta del públic.

Faura va assegurar que «l'alt índex d'ocupació, amb una mitjana d'un 88,5%, avala la línia de programació del Festival de Torroella, amb una aposta pels noms consagrats de la música clàssica, la presentació de nous valors consolidats, tant nacionals com internacionals, i de programes innovadors i poc habituals».

En total, el Festival de Torroella de Montgrí ha ofert 13 concerts de pagament i 21 amb entrada gratuïta corresponents a la programació Fringe, un festival alternatiu i complementari al de Torroella de Montgrí pensat per a joves talents i les possibles figures del festival d'aquí a uns anys, seguirà concentrant tots els concerts en el mes d'agost.

La veu, que s'ha erigit en l'eix vertebrador de la 35a edició, ha estat present en la meitat dels concerts i ha ofert vetllades memorables com els recitals del tenor Josep Bros -que va inagurar l'edició d'enguany amb un concert on va estar acompanyat del pianista Marco Evangelisti- i la soprano María Bayo. També han destacat les actuacions d'Anna Prohaska, Juia Doyle o la mezzosoprano Anna Alàs. El piano ha estat un altre dels protagonistes, amb presència en set concerts i diversos intèrprets de prestigi internacional i local. Khatia Buniatishvili, el clàssic del festival Joaquín Achúcarro, Jan Lisiecke, Enrique Bagaria, Marco Evangelisti, Ruben Fernández i la jove promesa Jan Lisiecki, acompanyat per l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) han brillat amb llum pròpia en el festival.

Altres actuacions memorables que s'han pogut veure en aquest festival que s'ha portat a terme entre el 2 i el 20 d'agost a l'Auditori Espai Ter, han estat les del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, dirigit per Josep Vila o l'Ensemble La Fenice.

El tradicional concert familiar

Com és tradició, la 35a edició del festival ha comptat amb un espectacle adreçat al públic familiar. Enguany aquest s'ha dedicat a la conjunció entre música i circ. La companyia D'Irque & Fien va ser l'encarregada d'atreure l'atenció de nens i pares amb l'espectacle Le carrousel des moutons, amb elements d'acrobàcia, malabars i, és clar, música.

La programació oficial del festival s'ha complementat un any més amb el programa previ que representa el Fringe, amb una quinzena de concerts gratuïts que van servir per descobrir els grans valors de les millors universitats, conservatoris i escoles superiors de música europees.