Un any més s'organitza el pelegrinatge a Taizé entre els dies 15 i 23 d'aquest mes d'agost. Enguany hi estan participant aproximadament unes 150 persones d'arreu de Catalunya, entre les quals hi ha una gran majoria de gironins.

En l'any en el que s'ha celebrat a Barcelona la trobada «Taizé-Catalunya, una amistat que perdura», i en què la comunitat de Taizé celebra també diverses efemèrides, com són els 75 anys de la creació de la comunitat, els 100 anys del naixement del germà Roger i també els 10 anys de la seva mort.

La Delegació de Joves del Bisbat de Girona ha posat especial cura en la preparació d'aquesta nova anada a la aquesta comunitat ecumènica de França, que és espai de trobada i referent de pregària i reflexió per joves de molts països d'arreu del món.

El passat dia 14 d'agost el bisbe Francesc, que aquests dies els estarà acompanyant, va presidir la Vetlla Jove de la Mare de Déu a la Catedral de Girona.

Amb l'expressió «joves, avui és la Pasqua de Maria!», el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va encoratjar tota la joventut de la diòcesi de la de Girona a iniciar amb esperit de pregària i fraternitat el pelegrinatge de Taizé que començava l'endemà mateix, dia de l'Assumpció.