La cantant i compositora sueca Neneh Cherry fa un nou pas més enllà a la seva gira Blank Project, projecte de pàgina en blanc, amb un so més clàssic que mostra l'evolució de la seva música amb RocketNumberNine, amb qui ja planeja un nou disc. Cherry oferirà divendres el seu únic concert a Espanya en el festival Acústica de Figueres un avançament que ja va protagonitzar a Barcelona el 2014, mostra del treball que ha fet amb la que ja considera la seva banda i de la qual opina que «som gairebé com una família», segons ha dit en una entrevista.

El concert de la gira Blank Project en el Teatre Jardí correspon al quart àlbum d'estudi de la filla adoptiva del famós trompetista Don Cherry i el primer en solitari en divuit anys. Per a això, interromprà les vacances de les quals està gaudint al seu domicili londinenc. La cantant va explicar que amb RocketNumberNine «estem fent un viatge interessant, quan escrivíem el material de les cançons amb el meu marit ja pensàvem que fer-ho únicament en estudi, amb moltes màquines, seria una equivocació, volíem fer-ho més viu».

«El procés ara és més de vella escola, crec que bàsicament és més modern, més contemporani, però usant una manera més clàssica de gravar l'àlbum, fer un disc viu». Cherry assenyala que quan va començar el viatge (musical) amb RocketNumberNine va ser com començar a «coneixe'ns l'un a l'altre, ara és interessant perquè el so del disc, que era com més dur, sense refinar, com el sucre moreno i ara ja és més melassa. Amb el temps que hem estat actuant junts la música té més poder».

Nou disc al setembre

Neneh Cherry ha anunciat un nou àlbum per al setembre, «perquè ara ja som com una família», a la vegada que no descarta més col·laboracions amb altres músics, a l'estil de la qual en els anys 90 el va convertir en una estrella musical en unir la seva veu a la de Youssou N'Dour en el tema 7 seconds. Això no obstant, no va revelar durant aquesta entrevista, cap més informació sobre el nou disc.

Cherry va assenyalar, així mateix, que ja coneix Figueres, on va visitar fa uns catorze anys el seu Museu Dalí. Sobre aquella visita a la capital empordanesa, la cantant recorda l'emoció que va sentir quan va veure «la bella pintura que li va dedicar» Dalí a la seva dona, Gala, que «em va fer plorar. Sempre m'aclapara aquesta energia creativa».