Veterania i joventut, en un equilibri gairebé perfecte, conformen l´eclèctic cartell de la 14a edició del Festival Acústica que, des d´avui i fins diumenge, omplirà la ciutat de Figueres de música en directe. En total seran una quarantena els concerts que es podran veure en els cinc escenaris repartits pels voltants del Museu Dalí de la capital empordanesa. El festival oferirà també, a més de moltes hores de música, una àmplia oferta d´activitats paral·leles, com la fira gastronòmica de Food Trucks o l´espai de jocs per als més petits.

A artistes consagrats i amb una llarga i reeixida trajectòria, com la sueca Neneh Cherry, els madrilenys Dover, la llegendària Companyia Elèctrica Dharma o la formació de rumba de la Garriga Gertrudis, passaran pels cinc escenaris repartits pels voltants del Museu Dalí de la capital empordanesa, joves brillants com la vigatana Núria Graham, la multiinstrumentista francoamericana Maïa Vidal o Marina BBface & The Beatroots.

La nota més exòtica del festival la posarà la cantant i actriu britànica d'ascendència espanyola Natalia Tena -molt popular per les seves interpretacions a la famosa sèrie Joc de trons i a la saga de pel·lícules de Harry Potter-, que arribarà a Figueres acompanyada de la formació britànica Molotov Jukebox.

El festival torna a apostar novament per oferir una programació adaptada als nens i nenes d´entre 2 i 12 anys. La quarta edició de l´Acustiqueta tindrà enguany com a protagonistes Manel Fuentes & The Springs Team -una proposta que permetrà als més petits acostar-se al repertori clàssic de Bruce Springsteen-, Delafé y las Flores Azules, País de Xauxa o els espectacles Lax´n Xics, de Lax´n Busto i Diver Kids, de l´Orquestra Di-Versiones.

Concerts d´homenatge

En l´apartat de produccions especials del festival, aquesta edició comptarà amb dues cites modernes pensades per als nostàlgics. Per una banda, demà divendres a la plaça Gala-Salvador Dalí, Toni Soler, Joan Massotkleiner i Gemma Humet retran homenatge a Ovidi Montllor amb l´espectacle L´Ovidi, Poema sense acabar. D´altra banda, dissabte i diumenge, el Teatre El Jardí acollirà el concert Sangtraït Simfònic, en el qual Quim Mandado i la seva banda Los Guardians del Pont interpretaran, al costat de l´Orquestra de Cambra de l´Empordà, els temes més emblemàtics de la mítica banda de rock dur catalana.

També brillarà amb llum pròpia, demà a la nit, el músic Joan Dausà qui, a més de repassar el seu repertori, comptarà amb la intervenció de l´actriu Aina Clotet, per recitar textos de Salvador Dalí.