Troben al jaciment Abric Romaní un recipient de 60.000 anys

27.08.2015 | 07:24

Els arqueòlegs han trobat en el jaciment de l'Abric Romaní, a Capellades (Barcelona), un forat còncau de 40 per 30 per 10 centímetres que pot tractar-se d'un contenidor fet amb un pal cavador que serviria per escalfar aigua i que seria de fa 60.000 anys. Segons va informar ahir l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (Iphes), aquest és la troballa més important de l'excavació arqueològica que des del 7 d'agost es desenvolupa a l'Abric Romaní, uns treballs que finalitzen el 28 d'agost i que han posat al descobert prop de 10.000 nous fòssils que aportaran informació molt valuosa sobre l'activitat domèstica dels neandertals.

Futur museu del Neandertal
En la campanya d'intervenció arqueològica d'aquest agost s'ha aplicat una nova forma de registre de les superfícies arqueològiques mitjançant tècniques fotogràfiques que tenen com a finalitat obtenir imatges amb el material arqueològic in situ i integrar aquesta documentació gràfica dins d'una gran composició digital de la superfície excavada que s'exposarà en el futur Museu del Neandertal de Catalunya, que acollirà Capellades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema