Un resident de Los Angeles (EUA) va iniciar un procés de demanda col·lectiva contra l'empresa de cites extramatrimonials Ashley Madison per no prendre les mesures suficients per evitar que les seves dades personals caiguessin en mans de pirates informàtics. Les denúncies contra Ashley Madison, propietat de l'empresa canadenca Avid Life Media, s'han succeït durant els últims dies en diversos estats americans com Texas, Missouri i Califòrnia.

La web de cites Ashley Madison, que facilita la infidelitat de persones casades, té 37 milions d'usuaris a tot el món i el passat 18 d'agost el grup de hackers Impact Team va revelar correus electrònics i noms de les persones registrades en aquesta plataforma, així com informació de pagaments. El demandant angelí es va apuntar a Ashley Madison al març de 2012 i va assegurar que l'atac dels pirates va fer pública «informació personal i compromesa», segons Los Angeles Times, cosa que l'ha afectat emocionalment, raó per la qual busca una indemnització.

Cares conegudes

Entre els afectats per l'atac pirata a Ashley Madison s'hi troben diversos personatges famosos. Un d'ells és Sam Rader, un conegut blocaire nord-americà convertit en fenomen viral a través del canal de vídeo Youtube. També hi apareix Josh Duggar, un dels protagonistes del reality televisiu 19 Kids and Counting que se centra en la vida de la seva família. D'altra banda, algunes cares conegudes com la de la presentadora de la cadena britànica BBC Vanessa Feltz o el seu company de la BBC de Ràdio 1, Scott Mills, s'han pres la seva aparició a la llista amb humor, ja que suposadament s'hi van inscriure usant la seva adreça de correu professional.