Els grups de teatre amateur que intervenen en la 15a edició del FITAG es van reunir ahir al matí al pati de la Diputació de Girona. Els representants de les companyies van ser rebuts pel president d'aquesta institució, Pere Vila; el vicepresident Albert Piñeira; la segona tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Marta Madrenas i el director del FITAG, Martí Peraferrer.

A la recepció hi va assistir els representants dels 26 grups que durant aquests dies actuen en el marc del Festival i que provenen de diversos països com Andorra, illes Balears, Mèxic o Xile; o de la resta d'Espanya com Navarra, Astúries o les illes Balears. A l'acte s'hi van afegir els directors de festivals de teatre, organitzadors de circuits de teatre internacional i personalitats del món pedagògic teatral internacional. «En aquests moments de crisi cal que les administracions implementin actius econòmics en la cultura. Les activitats culturals no són sobreres i tenen una llarga història a comarques gironines» va subratllar el president, Pere Vila, tot recordant la història d'èxit d'aquestes 15 edicions de Festival.

De les comarques gironines, participen en el FITAG, companyies com: H6 Teatre (Arbúcies); Alba nova (Bescanó); El Mirall (Blanes); Toc de Teatre (Celrà) o Tequatre (Figueres).