L'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG) ja ha posat en marxa la nova campanya d'informació i de promoció del proper curs acadèmic 2015 -2016. L'ISCRG, com a entitat diocesana vinculada a la Facultat de Teologia de Catalunya, ofereix estudis de grau en Ciències Religioses (quatre anys, amb reconeixement civil a l'Estat espanyol) i de Màster (un any més). També s'ofereix la modalitat d'un cicle de batxillerat eclesiàstic cursant els tres primers anys.

Els estudis en Ciències Religioses, que a Calatalunya només imparteixen els Instituts Superiors diocesans vinculats a la Facultat de Teologia de Catalunya, tenen com a objectiu principal oferir una formació completa sobre el fet religiós, amb un especial èmfasi en la tradició així com la teologia cristianes.Els continguts curriculars (un total de 300 crèdits ECTS amb el cicle complet de cinc anys) es complementen amb matèries vinculades al diàleg interreligiós i al diàleg entre religió, cultura i el pensament més contemporani. A part d'aquest l'ISCRG també ofereix altres cursos complementaris i de formació especialitzada al llarg del curs.

El Grau i la Llicenciatura/Màster en Ciències Religioses són titulacions dirigides sobretot a persones interessades en aprofundir en aquestes qu?estions des d'una perspectiva més humanista i rigurosa. També a aquelles persones interessades a desenvolupar el seu perfil docent en l'àmbit de l'ensenyament de la religió i, finalment, a tots aquells que necessitin ampliar i actualitzar la seva formació teològica.

Segons el director del centre, el Mossen Pere Carreras que recentment ha estat renovat en la seva responsabilitat per als propers cinc anys, també hi haurà alguna que altra novetat de cara el nou curs, a banda del currículum acadèmic, es treballarà per oferir un curs d'hebreu i cursos de formació de laics amb l'objectiu que puguin coordinar celebracions dominicals en absència de prevere.

També ha destacat que des de l'Institut s'està treballant intensament per posar-se al dia en l'aplicació del Pla Bolonya i situar els estudis al nivell acadèmic corresponent.

El període de matriculació per al curs 2015 -2016 es durà a terme entre l'1 i el 10 del proper mes de setembre. La seu de l'ISCRG és a la Pujada Sant Martí, 12, de Girona. Però també es pot fer trucant al telèfon de l'Institut, o bé enviant un correu electrònic a l'adreça del centre.