Vilabertran clourà aquesta nit la 23a edició de la?Schubertíada amb un concert a càrrec de la soprano catalana Elena Copons, el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, dirigit per Pablo Larraz i el pianista Francisco Poyato. En un recital que girarà entorn als lieders de Franz Schubert, Copons va afirmar ahir «em sento molt contenta de poder debutar en aquest festival».

Actuar en un lloc on «s'aprecia de veritat la música clàssica, i en especial l'obra de Schubert» és «molt gratificant», va afegir la soprano, que des de fa uns anys resideix a Viena, i que el 2007 va obtenir el segon premi al prestigiós concurs de Lied d'Stuttgart.

La Schubertíada d'aquest any la va obrir la soprano Measha Brueggergosman el 19 d'agost amb cançons de Franz Schubert, Maurice Ravel i Richard Wagner. El festival se celebra a l'església romànica de Vilabertran i està organitzat per l'Associació Franz Schubert d'Espanya i l'Associació de Joventuts Musicals d'Espanya.

La Schubertíada recorda les reunions de Frank Schubert amb els seus amics, els seus companys d'escola, de la que van sortir grans advocats i polítics amb els quals el músic va mantenir amistat tota la vida. En aquelles reunions es parlava de literatura i de política i sempre s'acabava amb un recital a piano a càrrec del compositor.