La XXIV edició de la Festa de la Sidra Natural de Gijón va aconseguir divendres batre de nou el rècord mundial de abocat simultani de la tradicional beguda asturiana en aconseguir que 8.564 persones es congreguessin a la platja de Poniente per participar en aquesta activitat. En un ambient festiu i proveïts amb viandes i milers d'ampolles de sidra que van aixecar a l'unison per servir-se un culín, els participants en aquesta iniciativa van aconseguir superar així la plusmarca aconseguida ?l'any passat quan 8.448 ciutadans de la ciutat i visitants es van sumar a aquesta iniciativa.

Al llarg de dues hores, i amenitzats per música de la Banda de Gaites Vila de Xixón, els participants van anar abarrotant els espais de la platja de Poniente fins l'esperat moment d'alçar de forma simultània les ampolles de la beguda tradicional asturiana i procedir al recompte de participants.

Encara que l'organització hi posava les ampolles de sidra, cadascun dels participants va portar el seu got abans d'entrar a l'arenal de Gijón per algun dels accessos habilitats per comptar el nombre de participants, del qual va donar fe un notari.

Després de degustar el culín amb què van contribuir a batre el rècord, els participants es van sumar a la resta d'activitats de la Festa de la Sidra, una de les celebracions més populars de l'estiu de Gijón. La festa continuarà avui diumenge, amb el lliurament del Tonel de Oro a Luis Raúl Piñera, de Sidra Piñera, i la del premi del públic i de Elogio de Oro, que l'any passat van recaure en Sidra JR i Sidra Vallina, respectivament.