El Swim Out Costa Brava portarà a la província de Girona un toc de swing durant els dies 4,5 i 6 de setembre. L'edició d'enguany aplegarà prop de 300 participants vinguts d'arreu de l'Estat espanyol i del món, en una casa de colònies de Llafranc.

Tres dies plens de ball, música a càrrec de bandes com la Jove Big Band de Girona, classes amb professors reconeguts en el món del swing i activitats aquàtiques com el surf de rem (paddle surf) o el caiac. També hi haurà activitats destinades al públic general que podrà gaudir de la festa del dissabte a Palafrugell, el concert de cloenda al Club Nàutic de Llafranc o passejar per les parades de roba i accessoris vintage i food trucks.

El festival té el suport l'Ajuntament de Palafrugell, el Patronat de Turisme de la Costa Brava i el patrocini d'Estrella Damm.

Un ball sorgit del swing

El Lindy Hop està de moda a Catalunya i arreu del planeta. Es tracta d'un estil de ball en parelles derivat de la música swing amb alguns passos del xarleston sorgit de les classes més baixes de Nova York als anys 20. Ben aviat, aquesta forma de ballar es va fer popular als Estats Units i entrats a l'any 1980 va arribar a Europa. Però, des de fa uns anys, algunes escoles de ballarins de Catalunya han recuperat aquesta dansa basada en un accent rítmic. Aquest és el cas de l'associació Windy Hoppers de l'Empordà, que va aparèixer fa tres anys amb la finalitat de difondre aquest tipus de música tan característic per les comarques gironines amb activitats centrades en el territori empordanès i que treballa per projectar el Festival Lindy Hop internacionalment.