El papa Francesc va recordar ahir la mort dels immigrants durant els seus viatges per arribar a Europa, com el cas dels 71 trobats asfixiats en un camió a Àustria i va instar a cooperar amb eficàcia per impedir els "crims d'aquestes massacres que ofenen la humanitat".

Després de la tradicional oració de l'àngelus dominical, Francesc va citar "els nombrosos immigrants que han perdut la vida en els seus terribles viatges" i entre ells, va assegurar a les seves oracions, per "les 71 víctimes, entre elles quatre nens, trobades en un camió a l'autopista entre Budapest-Viena".

"Confio cadascuna d'elles a la misericòrdia de Déu i a Ell demanem que ens ajudi a cooperar per impedir aquests crims que ofenen tota la família humana", va agregar.

També va recordar que ahir a Harissa, al Líban, va ser proclamat beat el bisbe sirià-catòlic Flaviano Michele Melki, que va defensar els cristians "davant una tremenda persecució".

Sobre això, va demanar que davant l'actual persecució de cristians a l'Orient Mitjà i en altres parts del món, "la beatificació d'aquest bisbe màrtir serveixi per infondre en ells consol, valor i esperança". "Què també sigui estímul als legisladors i als governants perquè en tots els llocs estigui assegurada la llibertat religiosa, i a la comunitat internacional perquè es posi fi a la violència", va afegir.