Una cinquantena de persones van omplir divendres a la tarda eljardí de la Societat la Concòrdia d'Agullana per escoltar a l'escriptora i periodista figuerenca, Sílvia Soler, parlar del seu darrer llibre, Un any i mig.

Soler va parlar de molts aspectes de la seva feina com a novel·lista i va confessar que en aquesta obra ha buscat premeditadament un plantejament que defugís el drama i en el qual el tema de la mort no hi tingués un paper cabdal.

Segons l'autora Un any i mig intenta reflectir la situació que viuen moltes famílies en les quals el fet que els fills hagin de marxar a altres països a la recerca d'una feina empesos per la crisi acaba afectant a la pervivència del nostre model de família.

La novel·la parla doncs "del que passa pel cap i pel cor dels que marxen i dels que es queden". El fet que l'autora tingui una edat una mica equidistant dels pares i fills de la novel·la l'ha ajudat a posar-se millor en la pell d'uns i altres i el fet d'incloure les noves formes de comunicació a través de la xarxa li ha permès resoldre millor el cabdell de relacions entre tots i cada un dels membres d'aquesta família que l'autora ha volgut presentar com a "normal i força feliç".

En resposta a una de les preguntes dels assistents, Soler va comentar que per a ella el més difícil de decidir en una novel·la és la veu des de la qual s'explicarà la història i que el que més li agrada és definir de manera exhaustiva cada un dels personatges que després protagonitzaran els fets narrats.

El proper divendres 4 de setembre, a dos quarts de 8 del ?vespre, tancarà el cicle Punt de Lectura Joan Benesiu, autor de la ?novel·la Gegants de gel, guanyador del Premi Llibreter 2015, per ?reflexionar també sobre l'escriptura.

Benesiu serà el cinquè i últim ponent del Punt de Lectura, un ?cicle per on han passat autors com Maria Barbal amb En la pell de l'altre, Jordi Sierra i Fabra amb A l'altre costat de l'infern, i Joan ?Carreras amb L'àguila negra.