L'encarregada d'inaugurar aquesta edició amb Cerimònia del Foc serà la prestigiosa companyia francesa Carabosse, que portarà per tots els carrers del Barri Vell de Girona un itinerari de foc, música i llum, obert a tot el públic.

La inauguració per primera vegada del Temporada Alta amb un espectacle al carrer i gratuït respon a la voluntat, segons el director del Festival, Salvador Sunyer, que el teatre arribi a molta més gent, de fer espectacles per al "no-públic", aquell que potser mai ha entrat en un teatre i mai ho farà.

Amb aquest objectiu han posat en marxa diferents opcions, com els preus econòmics per a menors de 25 anys o persones en situació d'exclusió social, o portar els espectacles a biblioteques, centres cívics o parcs.

Durant més de dos mesos es podran veure 181 representacions de 110 espectacles de teatre, dansa, circ, cinema i música, en 30 escenaris diferents d'una desena de localitats, tres més que l'any passat, entre les quals hi ha Torroella de Montgrí, Barcelona, Perpinyà i Sant Cugat del Vallès.

Temporada Alta 2015, amb 43.622 entrades a la venda, busca un equilibri entre la producció i coproducció de nous espectacles, la promoció de l'autoria catalana, la implicació amb la creació contemporània i la presència dels millors muntatges internacionals.

En total es podrà gaudir de 40 espectacles internacionals procedents de 21 països, entre aquests hi haurà muntatges de potents creadors com Declan Donnellan, Fabrice Murgia, Guy Cassiers, Oskaras Korsunovas, Peter Brook, William Kentridge o Claudio Tocachir. També es podrà veure a Joan Ollé dirigint la Plaza del Diamante, amb Lolita Flores.

Temporada Alta, motor de producció de l'escena catalana, ofereix un gran nombre de produccions i coproduccions pròpies com Filla del seu pare, versió lliure d'Hedda Gabler d'Aleix Aguilà dirigida per Pau Miró, Patetisme Il·lustrat, de Carles Santos, o Una altra pel·lícula, de David Mamet, dirigida per Julio Manrique.

Aquesta XXIV edició s'inicia la Connexió Flandes, que mostrarà la qualitat i varietat de llenguatges que ofereix aquesta escena avui dia i es manté la Connexió Iberoamèrica amb presència a Buenos Aires i Montevideo i un tercer escenari, encara per revelar.

Encara que el Festival està dedicat principalment a les arts escèniques, la música i el cinema també hi tenen cabuda.

De l'oferta musical en destaca la presentació en primícia de La Clau de girar el taller, l'últim treball del cantant de Salt Adrià Puntí, l'estrena absoluta de Ámame como soy, el nou disc de Niña Pastori o Sílvia Pérez Cruz amb un quartet de corda, així com Guerra, l'últim espectacle d'Albert Pla amb Fermín Muguruza i Refree.