La nova temporada de teatre de Figueres, que comença aquest mes de setembre i s'allargarà fins a finals d'any, oferirà una trentena de propostes de tots els gèneres amb els monòlegs teatrals com a clars protagonistes.

Així, del total de representacions, sis seran d'aquest gènere amb espectacles com La plaza del diamante (25 de setembre), interpretada per Lolita Flores, Recurso de Amparo (11 d'octubre), amb Amparo Moreno, Idiota (30 d'octubre), amb Ramon Madaula i Anna Saun, o l'APM? Show (27 de novembre).

Com en anys anteriors, els espectacles categoritzats com a excel·lent (12 euros) es faran al teatre Municipal el Jardí i els estrella (10 euros) a la sala La Cate.

L'Ajuntament de Figueres va presentar ahir la nova temporada teatral, una programació que també inclou els concerts de Joventuts Musicals de Figueres i una part de la programació de La Cate.

La Cate oferirà el 17 d'octubre Mercè Arànega en la pell de Neus Català, l'última supervivent del camp d'extermini de Ravensbrück, a l'obra Neus Català, un cel de plom. L'altra proposta és una coproducció de l'Ajuntament de Figueres i la productora Bohèmia's, on actua l'actriu figuerenca Àngels Bassas, Ciara (23 octubre). Petits Monstres (31 d'octubre), dirigida per Marilia Samper; El Pillo (6 de novembre), amb Marcel Tomàs, i El bon lladre (11 desembre), amb Josep Julien, completen les obres de la categoria «estrella».

L'Ajuntament manté l'oferta del pack d'una proposta excel·lent més una d'estrella per només 18 euros. La venda d'entrades començarà avui dijous de 19 a 21 hores a la taquilla del Teatre El Jardí i, a partir de les 19.30 hores, venda online a www.figueresaescena.com.

També es va presentar la programació infantil, que inclou tres espectacles: Els tres óssos (4 d'octubre), amb la Cia. L'Estaquirot, una de les més veteranes de Catalunya; La Castanyera i els seus secrets (25 d'octubre), amb la Cia. Fes-t'ho com vulguis, i La veritable història d'en Cagallufes (29 de novembre), de la Cia. Patawa.

Joventuts Musicals de Figueresva presentar quatre concerts: Threejay Trio (2 d'octubre), jazz; Frames Percussion (16 d'octubre), música contemporània amb percussions; Noelia Rodiles (13 de novembre), clàssica, i per últim la cantant d'arrel Judit Neddermann (20 de novembre). Els concerts es faran els divendres a les 21 hores a l'Auditori Caputxins.

Per últim, la Campanya de Teatre Amateur que es farà a la Sala La Cate els dies 18, 19 i 20 de setembre, amb tres propostes teatrals: Infideliti, Ingrid i Art.