Un equip d'astrònoms aficionats brasilers va descobrir a la fi d'agost un nou cometa que, per la seva òrbita, entra en la categoria del Halley, segons han confirmart a l'agència Efe fonts de l'Observatori Sonear. «El cometa té una òrbita classificada de Tipus Halley», han apuntat els astrònoms d'aquest petit observatori situat en el municipi d'Oliveira, en l'estat suroriental brasiler de Mines Gerais, on es va fer el descobriment el passat 24 d'agost.

Aquesta classificació fa referència a estels periòdics amb una òrbita molt inclinada en relació a la Terra i amb fases majors de 20 anys i menors de 200. «Aquest cometa té una òrbita amb un període de 21 anys, així que s'enquadra en aquesta classificació», ha aclarit el responsable de l'Observatori Sonear, Cristóvão Jacques, qui ha puntualitzat que, no obstant això, no és igual que el Halley, ja que la fase d'aquest últim és de 76 anys.

Aquest nou astre, el descobriment del qual va ser oficialitzat dimarts passat per la Unió Astronòmica Internacional (IAU), va rebre el nom de «Pimentel», en honor a l'astrònom que va realitzar la troballa, Eduardo Pimentel.