«Spotlight» escalfa la Mostra amb la denúncia de l´església de Boston

Mark Ruffalo interpreta en la pel·lícula un dels quatre periodistes del «Boston Globe» que van destapar l'escàndol dins un equip de recerca

04.09.2015 | 00:00
Stanley Tucci, Thomas McCarthy i Mark Ruffalo.
Stanley Tucci, Thomas McCarthy i Mark Ruffalo.

La Mostra de Venècia va rebre ahir amb forts aplaudiments Spotlight, un sòlid film ple d'estrelles -Michael Keaton, Mark Ruffalo o Rachel McAdams- que narra amb precisió quirúrgica la recerca periodística que va destapar els abusos sexuals a menors a l'església catòlica de Boston.
Presentada fora de competició, Spotlight mostra els abusos «diabòlics, comesos contra nens innocents», un «doble abús», físic i espiritual que venia de sacerdots i les víctimes pertanyien a famílies per qui la religió era molt important, va explicar en roda de premsa el director del film, Tom McCarthy.
Moltes d'aquestes víctimes no van tenir el suport de les seves famílies ni de la comunitat i van caure en l'abús de drogues i fins i tot en el suïcidi. «Molts dels que van sobreviure, encara lluiten contra allò», va agregar McCarthy.
Uns abusos continuats i impunes que des dels anys seixanta van cometre més d'un centenar de sacerdots només a Boston, amb la connivència de la jerarquia de l'església catòlica i, la qual cosa és pitjor, de tota la comunitat.
Perquè no solament va ser l'església. Van ser el Boston Globe (pel seu retard a reaccionar), les famílies influents de Boston, la Policia, el cos legislatiu, els polítics, altres mitjans de comunicació, les escoles, l'administració.
Mark Ruffalo interpreta en la pel·lícula a un dels quatre periodistes del Boston Globe que van destapar l'escàndol dins d'un equip de recerca denominat Spotlight, que encara avui existeix.
En opinió de Ruffalo, la pel·lícula ofereix una «gran oportunitat a l'església catòlica perquè aconsegueixi sanar les ferides, no solament de les víctimes, sinó tota la gent que ha perdut la seva fe a causa de la revelació d'aquestes històries».
«Espero que el Vaticà usi aquesta pel·lícula com una perfecta oportunitat per solucionar aquests problemes, no solament per a les víctimes, sinó per a totes les persones que van perdre el seu ordre intern en aquest món caòtic (...) i que el Papa usi aquesta sòbria història judicial per sanar també l'església», va agregar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Cultura

Renoir enalteix Ricard Guinó
Renoir enalteix Ricard Guinó

Renoir enalteix Ricard Guinó

El gironí que va cedir les mans a l'artista francès

Què saps sobre Bob Dylan?

Què saps sobre Bob Dylan?

Posa a prova els teus coneixements sobre el cantant guardonat amb el Nobel de Literatura

Una exposició evoca Mercè Huerta

Es podrà visitar fins al 30 de desembre

El Museu d´Art exposa obres falses atribuïdes al mestre del s. XVI Pere Mates

El Museu d´Art exposa obres falses atribuïdes al mestre del s. XVI Pere Mates

Els experts del Centre de Restauració de Catalunya afirmen que són còpies «matusseres» del segle...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema