Fa uns dies, el bibliotecari a la Universitat de Louisville (Kentucky, EUA) James Procell va descobrir, en els arxius d'aquesta biblioteca, els pentagrames originals que van donar lloc a la popular cançó, una composició que data de 1893, segons recullen avui mitjans nord-americans. El bibliotecari estava arxivant documents musicals de la dècada de 1950, quan de sobte va trobar una carpeta amb una trentena de composicions de més d'un segle d'antiguitat. La cançó Aniversari feliç havia estat escrita a mà per Mildred Hill (1859-1916), qui la va compondre juntament amb la seva germana en 1893.

El text original, en lloc de desitjar un feliç aniversari, deia «Bon dia», encara que la melodia de les germanes Hill, els qui van viure en Louisville i els manuscrits de les quals es troben en la col·lecció de la biblioteca de la universitat, va acabar per adaptar-se.

La troballa podria tenir un impacte en els beneficis per drets d'autor, actualment en mans de Warner Music, qui gràcies a la cançó recapta a l'any 2 milions de dòlars (1,7 milions d'euros).

selecciona tot el text