Trobat el manuscrit original de la cançó «Happy Birthday»

S'han descobert els arxius en una biblioteca de la Universitat de Louisville als Estats Units d'Amèrica

04.09.2015 | 00:00

Fa uns dies, el bibliotecari a la Universitat de Louisville (Kentucky, EUA) James Procell va descobrir, en els arxius d'aquesta biblioteca, els pentagrames originals que van donar lloc a la popular cançó, una composició que data de 1893, segons recullen avui mitjans nord-americans. El bibliotecari estava arxivant documents musicals de la dècada de 1950, quan de sobte va trobar una carpeta amb una trentena de composicions de més d'un segle d'antiguitat. La cançó Aniversari feliç havia estat escrita a mà per Mildred Hill (1859-1916), qui la va compondre juntament amb la seva germana en 1893.
El text original, en lloc de desitjar un feliç aniversari, deia «Bon dia», encara que la melodia de les germanes Hill, els qui van viure en Louisville i els manuscrits de les quals es troben en la col·lecció de la biblioteca de la universitat, va acabar per adaptar-se.
La troballa podria tenir un impacte en els beneficis per drets d'autor, actualment en mans de Warner Music, qui gràcies a la cançó recapta a l'any 2 milions de dòlars (1,7 milions d'euros).
selecciona tot el text

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema