L'actriu britànica Emily Watson rebrà el Premi Donostia de la 63a edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià, que se celebra entre el 18 i el 26 de setembre. La identitat de l'agraciada amb l'únic Premi Donostia que s'atorgarà aquest any, i que constituïa una de les principals incògnites per desvelar sobre el proper Zinamaldia, va ser anunciada ahir en la presentació oficial del certamen pel seu director, José Luis Rebordinos.

Watson (Islington , Regne Unit, 1967) rebrà el 25 de setembre el guardó com a reconeixement a tota una carrera cinematogràfica que va debutar amb l'enlluernadora interpretació del personatge de Bess McNeill en el film de Lars Von Trier Trencant les ones en 1996. Watson es va formar a la prestigiosa escola Drama Studio London i els seus primers treballs es van produir a les files de la Royal Shakespeare Company. Però va ser la pel·lícula de Von Trier que la va portar a la fama internacional de la nit al dia, un ?treball pel qual va obtenir nominacions als Oscar i els Globus d'Or.

Va tornar a estar nominada a aquests dos premis el 1998 per la seva impecable actuació a Hilary and Jackie, d'Anand Tucker, en la qual encarnava la violoncel·lista Jacqueline Du Pré, morta d'esclerosi múltiple als 42 anys.