Un tribunal britànic va imposar ahir una multa d'1,2 milions de lliures (1,64 milions d'euros) a la firma de moda Hugo Boss per la mort d'un nen en caure-li damunt el mirall d'un emprovador al juny de 2013.

Austen Harrison, de quatre anys, va morir per les ferides que li va produir un mirall de 120 quilos amb marc d'acer que estava sense assegurar a la paret, segons va determinar un jutge de la Cort de la Corona d'Oxford.

La companyia va admetre durant el procés que la seva botiga a la localitat de Bicester (centre d'Anglaterra) no complia amb la normativa de seguretat britànica.

El tribunal va determinar que l'empresa va incórrer en una negligència en deixar recolzat el mirall en la paret «sense cap tipus de subjecció».

El nen, que havia estat jugant amb el mirall, va ser intervingut d'urgència però va morir quatre dies després a l'hospital.

El jutge Peter Ross va afirmar en la seva sentència que el risc que suposava aquell mirall «hauria d'haver estat obvi per a qualsevol» i que va ser un «miracle» que no ?hagués caigut fins llavors.

Hugo Boss va emetre a la seva pàgina web un comunicat per disculpar-se per un accident que «va impactar i va entristir» l'empresa. «No hi ha paraules que la companyia pugui usar per alleujar de cap manera l'enorme sofriment causat als pares d'Austen en particular. Oferim el nostre més sincer penediment i la nostra disculpa», va dir la firma.