Johnny Depp va presentar ahir a Venècia el film Black Mass, sobre l'històric criminal James Whitey Bulger, el comportament del qual tenia «alguna cosa de poètic», en paraules de l'actor, que va destacar el vessant familiar en contraposició als brutals delictes de Bulger.

«Ningú es considera a si mateix com el diable», va afirmar Depp sobre les seves diverses interpretacions de personatges malvats.

«Vaig trobar el diable en mi mateix fa molt temps, el vaig acceptar i som bons amics», va dir somrient l'actor en una roda de premsa a Venècia, on va presentar, al costat del director Scott Cooper i els actors Joel Edgerton i Dakota Johnson, una pel·lícula que es projecta fora de la competició oficial.

Una cinta que se centra en els anys setanta i vuitanta quan Bulger va col·laborar com a informant del FBI per poder controlar el sud de Boston, mentre el seu germà William es dedicava a la política i arribava a ser senador per Massachussets.

«Hi ha alguna cosa poètica sobre com era capaç de comportar-se en el seu treball i al mateix temps estar orgullós del seu origen irlandès i ser lleial amb el seu veïnat, a més de ser molt proper al seu germà», va explicar Depp, un dels artistes més esperats d'aquesta edició de la Mostra, davant una sala de premsa abarrotada.

Depp va tractar d'apropar-se a un personatge real com ho era també John Dillinger, un altre criminal al qual va interpretar a Enemics públics (2009).

«He interpretat diversos personatges que eren reals i això et dóna responsabilitat perquè no importa fer-ho bé o malament, és per tractar de ser tan real com puguis per a aquesta persona».