El llorejat pintor Jordi Isern, guanyador del Premi Honda el 2007 i del que atorga la Fundació Vilacasas el 2010, exposa des d'ahir a Girona la seva proposta més experimental, Com un vas buit, en la que recorre a materials quotidians com radiografies, llençols, draps, gases o llibres.

Isern exhibeix una trentena de peces, moltes d'elles de gran format, a la Casa de Cultura de la capital gironina fins al pròxim 3 d'octubre, quan la mostra iniciarà una itinerància per diferents municipis i es convertirà en una nova «exposició viatgera» de la Diputació de Girona.

Com un vas buit es presenta com a guanyadora del concurs Exposicions viatgeres, que convoca la Diputació, després de ser escollida per compaginar el format tradicional de la pintura amb altres més contemporanis.

La proposta de Jordi Isern es complementa amb dues vídeoaccions que l'artista va realitzar en aigües de Cuba i del riu Onyar, on va arrossegar algunes de les seves obres lligades al seu cos.

A més, dues peces de gran format es poden veure en dues de les vidrieres exteriors de la Casa de Cultura, que acull també una instal·lació de gran mida construïda per a l'ocasió.

Jordi Isern pretén amb aquesta mostra aprofundir en la necessitat humana de recerca d'allò essencial, que ell defineix com a «nostàlgia d'infinit», però també en la mateixa concepció artística des d'una voluntat de trobar noves maneres de relacionar-la amb la societat.

Isern admet que la seva obra es mou en una zona entre el realisme i l'abstracció «des d'una certa desmaterialització o inconsistència de la imatge».

L'artista barceloní, establert des de fa anys a l'Empordà, és doctor en Belles Arts i ha exposat, a més d'Espanya, a França, Japó, Noruega, Alemanya, Cuba, Dinamarca i Itàlia.

L'exposició es podrà veure a Girona fins al 3 d'octubre i després iniciarà un periple de tot un any per diversos municipis de les comarques gironines, entre el quals ja hi ha confirmats Beuda, Lloret de Mar, Ripoll, la Jonquera i Torroella de Montgrí.