Eugeni Prieto deixa el Museu de la Mediterrània després de deu anys

El comissari d'art contemporani s'acomiada amb la mostra fotogràfica "A-10" en la qual exposa 41 retrats que ha fet a diferents artistes

07.09.2015 | 00:00
El comissari i artista Eugeni Prieto.

Després de deu anys i més de 50 exposicions, Eugeni Prieto, el comissari de les exposicions d'art contemporani del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, creu que ha arribat el moment de dir adéu i deixar el pas lliure a una nova generació.
Per aquest motiu, ara el centre ha volgut realitzar un comiat especial organitzant l'exposició A-10, que va quedar inaugurada dissabte i que es podrà visitar fins al mes d'octubre. En aquesta mostra, el comissari passa a ser l'artista per exposar un conjunt de 41 retrats que ha fet de diferents artistes que, al llarg d'aquests anys, han passat per les sales del Museu de la Mediterrània. No hi són tots, ja que per les exposicions del museu hi han passat prop de 80 artistes, però la mostra és prou significativa, segons va informar la institució baixempordanesa en un comunicat.
Per a Eugeni Prieto, l'autor de les fotografies, aquest és un complement necessari del treball mostrat aquests anys. Aquesta aproximació "quasi psicològica" als artistes retratats i retratades de la present exposició també vol ser un acte d'agraïment i consideració del comissari cap aquells que ha portat al museu. Per a ell, que ara s'ha convertit en artista, "res no hauria estat possible sense ells i elles". "Tot l'edifici cultural s'assenta s'obre la feina, sovint mal pagada i poc reconeguda, dels artistes", va dir Prieto.
L'exhibició A-10 mostra uns retrats que han estat expressament despullats d'elements superficials que podrien distorsionar o despistar sobre el que realment interessa a l'artista, la confrontació de les mirades. Prieto parla de la seva mirada i la de l'espectador amb la del retratat/ada "en un intent de reflectir la part humana, aquella menys coneguda pels que han anat seguint les exposicions i que, en el millor dels casos, han gaudit amb les obres presentades".
Eugeni Prieto (Barcelona, 1950) ha comissariat els últims deu anys 52 exposicions al Museu de la Mediterrània, corresponents a 82 artistes diferents. Aquesta és la seva primera exposició com a artista. La seva ha estat una "tasca bàsica" pel creixement del museu i ha ajudat a "col·locar el nom del Museu de la Mediterrània dins l'òrbita expositiva d'art", va indicar l'entitat, un organisme autònom de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí que té la seu a l'antic històric edifici de Can Quintana i desenvolupa diferents àmbits.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema