Una de les pel·lícules italianes més esperades de la 72a edició del Festival de Venècia, A bigger splash, de Luca Guadagnino, va rebre ahir crits i esbroncades durant la primera projecció oficial, mentre que els seus protagonistes, Ralph Fiennes i Tilda Swinton, van ser alabats amb nombrosos aplaudiments. La proposta de Guadagnino, un realitzador que provoca tants amors com odis i responsable de títols com Io sono l'amoreMelissa P., no va convèncer gens a la Mostra, on participa en la secció oficial a competició. "Si no fas pel·lícules per assumir riscos, per arribar a zones que poden ser perilloses, llavors per què fer cinema?", es preguntava ahir el realitzador en la roda de premsa.

La pel·lícula narra la història de quatre persones abandonades durant l'estiu a l'illa de Pantelleria, situada entre Sicília i les costes de Tunísia. "Són quatre adults, quatre perspectives del món" que es confronten al seu torn amb la violència del paisatge de l'illa, que es converteix en una "magnífica protagonista", en paraules del realitzador. Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Dakota Johnson i Matthias Schoenaerts són els protagonistes del film que va partir de la idea d'una illa de la qual ningú pot fugir.

Una pel·lícula tan particular com ho és el cinema de Guadagnino, amb una Swinton que no parla i un Fiennes que balla i porta la part còmica de la pel·lícula i que és la reinterpretació del director italià de la pel·lícula La piscina (1969), de Jacques Deray. Swinton, que interpreta la cantant de rock Marianne Lane, va decidir no parlar en el film com a condició per participar-hi. "Jo havia decidit no treballar aquest any i estava en un moment de la meva vida en què no volia dir res", va explicar l'actriu.

En el cas de Fiennes, que interpreta Harry, l'exmarit de Lane, el va posar a ballar sobre d'una teulada, una cosa que l'actor britànic es va prendre amb molt d'humor. "Mai m'havia demanat que fes una cosa així abans, així que vaig dir: Sí, gràcies", va relatar, i a més va reconèixer que tenia la música del ball en el seu iPod i que no parava d'escoltar-la i de ballar-la en els descansos.