La Universitat de Girona (UdG) acull fins demà el congrés d'Història Rural (Rural History Conference 2015) amb prop de 400 investigadors, ha informat la institució.

El Centre de Recerca d'Història Rural, de l'Institut de Recerca Històrica de la UdG, organitza el congrés de l'European Rural History Organisation (Eurho), que va començar dilluns. En el marc del congrés, es presenta l'exposició Àngel Prat, la mirada sagaç. Fotografies de 1940 a 1980.

El congrés, que acull prop de 400 investigadors europeus i d'altres regions del món, es fa a la Facultat de Lletres. La candidatura de Girona va ser proposada per la Sociedad Española de Historia Agraria (SEHA) i va ser aprovada el 2013.

El congrés es presenta amb l'objectiu de proporcionar una perspectiva àmplia de les línies d'investigació actuals en l'àmbit de la història rural i com a trobada de l'EURHO és una oportunitat per conèxier, divulgar i compartir les recerques actuals sobre diversos temes i àres de coneixement relacionats amb la Història Rural, un diàleg interdisciplinari amb una llarga tradició acadèmica d'especial relleu a la UdG.

La mirada d'Àngel Prat

A la mateixa Facultat de Lletres, i en el marc del congrés, es presenta l'exposició fotogràfica del fotògraf amateur del Berguedà Àngel Prat (Àngel Prat, la mirada sagaç. Fotografies de 1940 a 1980). Les imatges de l'entorn rural català han servit per il·lustrar el llibre-programa del congrés. La seva obra és un llegat vivencial sobre el paisatge del Berguedà.