CaixaForum Girona ha anunciat que consolidarà aquesta temporada una de les apostes més recents: Accés directe. Aquest cicle de petites exposicions pretén acostar l'art actual a l'experiència del públic. Periòdicament es mostren obres de la Col·lecció La Caixa d'Art Contemporani seleccionades per a l'ocasió. Les mostres van acompanyades d'activitats dirigides a tots els públics. La programació d'aquest any inclourà la mostra Joan Miró. Criatures singulars (21 de setembre - 7 de febrer de 2016), que mostra una sèrie de litografies realitzades durant la dècada de 1970 que revelen l'ús que Miró feia d'aquestat tècnica per aconseguir una expressió espontània i directa. D'altra banda, del 20 de febrer al 4 de setembre de 2016 es podrà visitar la mostra Joan Brossa y Shema Madoz. Poemes visuals. CaixaForum disposa de set centres culturals a l'Estat. En aquests, l'Obra Social La Caixa va programar durant la temporada 2014-2015 un total de 42 exposicions. La suma dels visitants entre els mesos de setembre de 2014 i agost de 2015 va pujar a 2.302.308 persones. ddg girona

El CaixaFòrum Girona reprendrà l'activitat la setmana vinent, un cop finalitzats els treballs de reforma duts a terme els darrers mesos a l'edifici,i el 30 de setembre obrirà la primera gran mostra dedicada a un dels fotògrafs més importants del període d'entreguerres, Gabriel Casas. L'exposició Gabriel Casas. Fotografia, informació i modernitat, 1929-1939, ha estat organitzada conjuntament amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya i l'Arxiu Nacional de Catalunya.

La mostra inclou 120 fotografies que van tenir una gran repercussió a l'època i que van servir per a il·lustrar revistes, llibres i també cartells propagandístics.

Casas (1892-1973) està considerat un renovador de la forma de fer informació visual amb la utilització de fotomuntatges, punts de vista inusuals, la fragmentació, la repetició d'elements i l'abstracció.

La nova temporada al centre cultural de La Caixa oferirà també una exposició dedicada a una cultura antiga. L'art mochica de l'antic Perú. Or, mites i rituals traslladarà a Girona una àmplia selecció de peces del Museu Larco de Lima per explicar la visió del món que tenia aquesta cultura anterior als inques.

La temporada finalitzarà amb Sorolla. Apunts a la sorra, una mostra centrada en la faceta de dibuixant del pintor valencià. Mitjançant una selecció de dibuixos en contraposició amb algunes de les obres fonamentals de Sorolla, el visitant podrà aprofundir en aquesta vessant de l'obra del pintor de la llum i la mar. Aquesta mostra, que arribarà ja el juny de 2016, té més de 100 obres.

Activitats paral·leles

De forma paral·lela a aquestes grans exposicions, el CaixaFòrun tocarà també temes d'actualitat, com ara les mostres Una expo més, comissariada per Frederic Montornés, Invents, que aplegarà alguns dels ginys més revolucionaris aplicats als països de l'Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina, i finalment Jo veig el que tu no veus, una mostra que parla de l'excepcionalitat creativa d'algunes persones amb Trastorns de l'Espectre de l'Autisme.

El nombre de visitants a CaixaForum Girona entre setembre de 2014 i agost de 2015 va ser de 103.547 visitants.