L'esquelet gairebé complet d'un exemplar de dinosaure Allosaurus d'uns 155 milions d'anys d'antiguitat sortirà a subhasta el 25 de novembre al Regne Unit, segons va anunciar ahir la casa Summers Place Auctions. Les restes, d'una grandària de 2,85 metres, pertanyen a un espècimen jove d'Allosaurus, un dels més grans depredadors que han existit i que podia arribar a assolir els 8 metres de llarg en la seva edat adulta. Un dels pocs dinosaures carnívors que van excedir en grandària a l'Allosaurus va ser el Tyrannosaurus Rex, que va viure 80 milions després.

La casa de subhastes espera vendre l'esquelet per entre 300.000 i 500.000 lliures (de 411.000 a 685.000 euros). L'exemplar que surtirà a subhasta al novembre va ser trobat en una pedrera a Wyoming (Estats Units) i encara manté una mandíbula articulada amb un diverses dents afilades.

L'excavació per desenterrar aquest dinosaure va ser dirigida pel paleontòleg Raimund Albersdörfer, responsable de la companyia Dinosauria International. Un cop l'equip del paleontòleg va detectar alguns ossos, van identificar l'espècie de dinosaure a la qual pertanyien abans de decidir prosseguir amb els costosos treballs. «Les roques en aquesta pedrera s'han erosionat de tal manera que els ossos sovint són a la superfície, o molt a prop d'ella, però això no vol dir que la feina d'extreure'ls sigui senzilla», va relatar l'expert de la casa de subhastes Errol Fuller.

Els treballs per desenterrar un sol os d'un antic dinosaure pot portar hores o fins i tot dies, depenent de la seva mida i el seu estat de conservació. Quan totes les peces han estat traslladades a un laboratori, els paleontòlegs han de decidir quina posició ocupa cada i com s'articulen, fins que emergeix la figura completa del dinosaure.