Gaudí es fica en un embolic al nou còmic «Els fantasmes de Gaudí»

12.09.2015 | 00:00

Les ganes i la passió es van unir i, després de més de dos anys, Ricardo Esteban, de l'editorial Dibbuks, ha fet realitat el seu somni, publicar El fantasma de Gaudí, un còmic sobre Gaudí en què un assassí en sèrie portarà el lector per tots els edificis que l'arquitecte va realitzar a Barcelona.
Allunyat totalment del gènere biogràfic, «ja hi havia moltes biografies sobre ell», Esteban es va aliar amb el guionista Juan Antonio Torres, «El Torres», i el dibuixant Jesús Alonso Iglesias, per dur a terme aquesta història sobre el geni català, un personatge «meravellós» pel qual els tres «culpables de l'obra» sentien passió i devoció.Dos sentiments, aquests, que, al costat de problemes d'«agenda», com reconeix també El Torres, han estat els causants que el còmic hagi tardat més de dos anys a veure la llum (ja està a la venda a un preu de 22 euros).Però aquest temps els ha servit també perquè, com ells volien, aquesta història de gènere negre s'hagi fet amb tot luxe de detalls amb la finalitat d'estar a l'altura de la pròpia vida i obra del personatge d'aquest còmic en el qual una sèrie d'assassinats porten el lector per edificis tan emblemàtics com el parc Güell, la Casa Batlló o la Sagrada Família.
«No és un projecte que t'arriba com a editorial, que t'arriba i el compres, sinó un treball en el qual he pagat el guió i el dibuix. Ha estat potser el primer llibre de producció pròpia a l'estil francès. Ha estat una aventura de gairebé tres anys, explica l'editor de Dibbuks, i un projecte «molt vigilat sobre guió i sobre escenificació d'edificis».I això es nota, i molt, en cadascuna de les vinyetes que el dibuixant madrileny ha realitzat, perquè cadascuna d'elles s'ha convertit en una petita «obra d'art», com considera El Torres: «No és un dibuix realista de manual, és un dibuix més realista que el realista perquè els personatges estan vius i això fa que et creguis tot el que passa».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema