Proposen enterrar les restes de l'hereu de l'últim tsar rus a Sant Petersburg

12.09.2015 | 00:00

El Govern rus va anunciar ahir la proposta d'enterrar el proper 18 de setembre les restes del zarévich Alexéi, hereu de l'últim tsar rus, i de la seva germana Maria a la Fortalesa de Sant Pere i Sant Pau de Sant Petersburg. La iniciativa correspon al grup de treball creat per investigar i enterrar aquestes restes, que van ser trobades l'agost de 2007 als Urals i ara es troben a la seu de l'Arxiu estatal.
El Museu Estatal d'Història de l'antiga capital imperial, a qui correspon l'administració de la Catedral de Pere i Pau, ja ha començat els preparatius. «El museu ja s'està preparant. No serà necessari realitzar cap treball addicional. Caldrà obrir la cripta a la capella d'Ekateríninski, on seran sepultades les restes», va dir un portaveu del museu.
Les restes atribuïdes al tsar, la seva dona i tres dels fills van ser exhumades el 1991 i soterrades en la Fortalesa de Sant Pere i Sant Pau el 1998, en presència del llavors president rus, Borís Ieltsin, i diversos representants de cases reials. Proves genètiques realitzades als Estats Units el 2008 van confirmar les conclusions dels experts russos, que ja a l'agost de 2007, un mes després de la troballa de les últimes restes, van declarar que els ossos trobats en un bosc prop de Yekaterimburgo pertanyien a Alexéi i Maria. A més de trossos d'ossos de diferents mides, els arqueòlegs van trobar dents, bales de diferent calibre i trossos de ceràmica, entre altres objectes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema