Un nou tren turístic enllaçarà setmanalment la Ciutat del Vaticà amb la vila papal de Castel Gandolfo, segons van comunicar ahir els responsables dels Museus Vaticans durant la reobertura d'aquesta connexió ferroviària. Un comboi tirat per una locomotora de vapor va recórrer ahir el trajecte que separa l'estació vaticana, dins el propi Estat, amb Castel Gandolfo, la que va ser residència estiuenca dels papes, situada a la regió del Laci.

Des d'avui serà possible accedir al Palau Apostòlic d'aquesta localitat per visitar els nous espais de la Galeria dels Retrats dels Sants Pares.

Durant el recorregut, el director dels Museus Vaticans, Antonio Paolucci, va elogiar la decisió del papa Francesc d'obrir les portes d'un edifici que, fins ara, només s'obrien en comptades ocasions. «Ha hagut d'arribar un Papa de la fi del món, i dir un dia: tinc massa per fer a Roma, no em puc moure ni gaudir d'aquest lloc meravellós a 30 quilòmetres d'aquí, però vull que ho gaudeixin els altres», va afirmar Paolucci que, a continuació, va afegir que «si això no és signe del canvi dels temps, no sé què ho pot ser».